Love, etc.

 

По едно време Аспарух се опитваше да участва в едни мемета – верижни игри въпросници, които блогърите си разменят най-вече със SEO цел и за повишаване на Гугъл пейдж ранка им, но в които понякога има и полезен или забавен елемент.

На два пъти се опита да включи и мен, обаче… Аз като получа някаква такава игра запитване и сядам да мисля… което трае около 3 месеца, а резултатът от него е, че отговорът губи всякакъв смисъл. Така де, стресът трябва да се унищожава, както казваше една друга легенда, която също има блог, но е толкова ъндърграунд, че сигурно и той сам не му знае URL-то. Радо, Шарапанов, Емзеперикс, обади се, бе!

Но да се върнем на въпроса. Ей сега ще изненадам Аспарух като му отговоря на нещо, за което не ме е питал:)

Тези дни Аспарух пусна един такъв постинг, след който на човек му остава единствено да се самоубие. Но нали не са минали 3 месеца, още мисля по въпроса как да му помогна (ъъъ, не да се самоубие, а обратното… тоест, разбирате ме… всъщност разберете ме правилно, де… добре, добре).

Днес, гледам, пуснал друг – в който пък доказва безспорно по научен метод невъзможността да има любов, особено истинска такава.

Какво да кажа? С науката не се спори. Освен ако не си Симеон Дянков, разбира се. Щом няма – значи няма (истинска любов). Всичко е логически правилно, перфектно мотивирано и аргументирано – няма любов и това е.

Така да е.

Ама аз като феодален старец, изкушен от нАуката, се сещам за една дребен проблем. Чували ли сте мита за Ахил и костенурката?

Древногръцкият философ Зенон се обзаложил, че може да докаже, че Ахил, който е 10 пъти по-бърз от костенурката, никога няма да може да я настигне, ако й дадем примерно 100 метра преднина. И го доказал!

В оригинал историята е малко по-различна, но към днешна дата се разпространява предимно в този си вид:

Костенурката има 100 метра преднина. Давате старт и Ахил пробягва тези 100 метра. Добре, обаче за това време костенурката се е придвижила с още 10 метра. Ахил пробягва и тези 10 метра. Но за това време костенурката се е придвижила  с още 1 метър. Ахил минава и него. Но за това време костенурката отново се е придвижила напред! От математическа гледна точка Ахил никога няма да може да настигне тази костенурка – докато той измине дистанцията, която ги разделя, тя вече е взела нова, макар и все по-малка преднина. Математически (научно) погледнато, Ахил ще я гони вечно, без да я стигне никога.

В живота обаче Ахил настига въпросната костенурка и то за няма 15-20 секунди. Той просто е войн, а не учен. Съответно е учен (ето че пак се обърках, мамка му!) да настига, задминава и побеждава костенурки и други воини, а не да доказва математически, че това е невъзможно.

Та и на Аспарух работата му е такава. Вместо да доказваме, че истинска любов не съществува, по-добре да я потърсим – пък макар и не дотам истинска. Ние сме мъже, сурово възпитани – на нас често и един гол секс ни стига, простете!

Аз, разбира се, не мога да докажа, че истинска любов съществува. Но ми стига тази награда, че в момента й се радвам. И да ви кажа – е ебати кефа! Без майтап – много е яко:)

Както казваше един друг мой идол – Курт Хаунещайн – „stop talking about love, love is the one thing you have to do“!

И тъй като исках да помогна, но подозирам, че след този ми опит за помощ Аспарух все пак окончателно, макар и погрешно може да осъзнае предимствата на самоубийството, то искам да завърша оптимистично. Исках да е с Before (заради текста, потърсете го), ама тя е забранена за БГ в Тубата, има я само във Vbox-а. Затова ще е с тази горе.

Pet Shop Boys – fucking geniuses, actually!

 

 

 

Advertisements

Етикети: , , , , , , ,

2 Коментари to “Love, etc.”

  1. nousha Says:

    Че какво ти пречи да линкнеш ви-бокс.
    Между другото, аз съм ти задала едно такова верижно задач-че закач-че, тъй че почвам да отброявам трите месеца 🙂

  2. djsupermax Says:

    Е още сме в първия месец, де, къде си се разбързала… Първият ми спонтанен отговор (защо пиша/имам блог) е „ми аз пиша ли въобще? не пиша!“. Което се потвърждава от редките постове тук. Вторият: „Абе, пиша като се ядосам!“. Което е вярно, ама не напълно… Третият отговор още го снасям… Но все пак внимавай какви въпроси ми задаваш, понеже съм на ръба да си кажа „ми да, защо наистина въобще пиша в тоя блог, като мога и да не пиша?!?“ И ей го на, тук (ми) се снесе следното/следващото: „пиша, щото не мога да не пиша“ (но пък не сте длъжни да ме четете). Та как им се викаше на такива хора… ъъъ, да, блогъри днес е модната дума, но иначе, да – графомани! Аз съм графоман!:) Ето това е – нали това искаше да знаеш:) Благодаря ти, че ме натисна да си направя самоанализ:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: